Новини

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ В ЧНУ

Скъпи ученици,

Уважаеми Госпожи и Господа,

Аз съм Биляна Димитрова - първият директор на ЧНУ „Д-р Мария Монтесори” и съм изключително горда от това. От името на създателите на училището и на учителите искам да Ви поздравя за това, че сте решили да бъдете наши съмишленици и да станете част от философията Монтесори, доказала своята ефективност в продължение на десетки години по целия свят. Благодаря за това, че доверихте децата си на нас, за да отворим вратите им към едно по- различно, по – модерно и по-успешно образование.

  Този ден е изключително специален за всички нас, защото ние поставяме началото на една нова идея и нов образователен мироглед , защото нашето училище е първото Монтесори училище в България и се радваме, че точно Вие ще бъдете част от това събитие. Не мога да обещая лек път, но мога да Ви уверя, че с Вас и до Вас ще бъдем ние – Вашите учители, за да създадем заедно условия за развитието и възпитанието на децата, на тези нови „ архитекти на бъдещето”, както ги нарича самата д-р Мария Монтесори.

  Скъпи учители,

  Пожелавам ви неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище – неговите ученици. Желая ви здраве, сили и упоритост, за да работим усърдно и да изпитваме удовлетворение от добре свършената работа! Нека знанията и успехът на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни! Уважаеми родители, Училището не може да изпълни своите задачи без Вашата съпричастност и съдействие. Подкрепяйте децата си по пътя към знанието, за да се радваме на техните постижения! Мили ученици, За Вас този ден е особено вълнуващ , не само защото за пръв път прекрачвате прага на училището, а защото ставате част от историята на ЧНУ „Д-р Мария Монтесори” като неговите първи ученици. Носете гордо името Монтесорианци, пазете традициите на Нашето училище и положете началото на успехите му!

  Пожелавам ви здраве и щастливо детство! Днес е Вашият празник, скъпи учители и ученици!   На добър час!

Назад